Dækker min forsikring stenslag og rudeskift?

Når du kører på de danske veje, er der altid en risiko for, at din forrude kan blive beskadiget. Stenslag er det mest almindelige, og det kan ske for enhver. Heldigvis er der en måde at beskytte dig mod denne uforudsete udgift, hvis uheldet er ude – gennem din bilforsikring.

De forsikringsselskaber, der normalt tilbyder dækning indenfor reparation af stenslag, hvis du bare har en kaskoforsikring omfatter navne som f.eks. Bauta, Codan, GF, Gjensidige, Sønderjyske, Gefion, Global, Lærerstandens Brandforsikring, Pensam, Vestjyllands og Købstædernes Forsikring. Ved alle andre selskaber er det muligt at tilkøbe en udvidet glasforsikring, som dækker stenslag og tilmed giver dig lavere selvrisiko på rudeskift. 

Forsikringsdækning af stenslag og rudeskift

Dækker min forsikring stenslag og rudeskift? Din dækning kan variere afhængigt af selskabet og den specifikke “pakke”, du har valgt. Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab om der er gratis reparation af stenslag med i din forsikring. Det afhænger også af,  om du har tilvalgt udvidet glasskade.
Her er nogle af de grundlæggende ting, du bør være opmærksom på:

  1. Fuld kaskoforsikring: Fuld kaskoforsikring dækker både skader på din egen bil og den anden parts bil i tilfælde af en ulykke. Stenslag bliver ved nogle selskaber dækket, hvis bare du har kaskodækning. Andre skal du tilkøbe udvidet glasskade for at være dækket. Rudeskift dækkes af din kaskoforsikring, men ofte er beløbet lavere end det forsikringen dækker. Undtaget, hvis du har tegnet udvidet glasskade.  
  2. Selvrisiko: Selvom din forsikring dækker udskiftning af din rude, skal du være opmærksom på, at der ofte er en selvrisiko involveret. Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale, før forsikringen dækker resten. Selvrisikoen kan variere afhængigt af din forsikringspolice, så det er vigtigt at kende beløbet og tage det i betragtning, når du skal have repareret eller udskiftet din forrude. Nogle gange kan det slet ikke svare sig at involvere forsikringen og blive noteret for en skade. 
  3. Forsikringsbetingelser: Forsikringsselskaber kan have forskellige betingelser for at dække forrudeskift eller stenslagsreparation. Nogle selskaber kan kræve, at skaden er over en vis størrelse, før de dækker den, mens andre kan kræve, at du bruger et bestemt værksted til at udføre reparationen. 

Viborg Bilglas samarbejder med alle forsikringsselskaber.

Ring til os på tlf. 61 71 33 55 eller Book og forespørg tid direkte her.

dækker min forsikring stenslag

Viborg Bilglas sørger for alt papirarbejdet

Når uheldet er ude, er det vigtigt at have et professionelt værksted til at udføre et skift af rude eller reparation af stenslag. Vores erfarne teknikere har ekspertisen og det korrekte udstyr til at udføre reparationer og udskiftninger effektivt og korrekt. Læs mere om rudeskift og reparation af stenslag. Vi sørger desuden for alt papirarbejdet med din forsikring.

Når du oplever et stenslag på din forrude, er det vigtigt at handle hurtigt. Selvom skaden måske ser lille ud ved første øjekast, kan den hurtigt udvikle sig til en større revne, der kræver et skift af forruden. 

Sikkerhed på vejen

Forruden er ikke kun en beskyttelse mod vind og vejr; den spiller også en afgørende rolle i bilens samlede struktur. En beskadiget forrude kan forringe sikkerheden for både føreren og passagererne. Det er derfor ikke noget, der bør ignoreres.

Det er vigtigt at reparere et stenslag af flere årsager:

  1. Sikkerhed: Den vigtigste årsag til at reparere et stenslag er for at opretholde sikkerheden. En beskadiget rude kan svække bilens struktur og i tilfælde af en kollision reducere rudens evne til at beskytte dig og dine passagerer. Desuden kan et stenslag forringe førerens synsfelt, hvilket kan øge risikoen for ulykker.
  2. Forebyggelse af yderligere skader: Et stenslag kan forværres over tid på grund af temperaturændringer og vejforhold. Hvis det ikke repareres, kan det udvikle sig til en større revne, der kræver et rudeskift. Reparation af et stenslag er billigere end at skulle skifte hele ruden.
  3. Bevaring af bilens værdi: En bil med en intakt forrude har en højere salgsværdi end en bil med en beskadiget rude.
  4. Miljømæssige hensyn: Ved at reparere et stenslag reducerer du behovet for at producere og bortskaffe en ny rude, hvilket har en positiv indvirkning på miljøet.

Ring til os på tlf. 61 71 33 55 for at høre mere, eller Book og forespørg tid direkte her.

Kontakt os

Ring på tlf. tlf. 61 71 33 55 eller book og forespørg tid her.

Indholdsfortegnelse

Værksted

Viborg Bilglas
info@bilglasgruppen.dk

Farvervej 19A
8800 Viborg
Se rutevejledning i Google Maps

Åbningstider:
Mandag til Torsdag 7.30 – 16.00
Fredag 7.30 – 14.00

Skal jeg ringe til dig?
Vælg service*
Du kan også bestille tid eller få et tilbud
Husk vi samarbejder med alle forsikringsselskaber og du har altid frit værkstedsvalg!