Rudeskift på bil

Selvom det kan virke som et mindre problem, betyder tilstanden på din forrude meget, når det kommer til både din egen og dine medtrafikanters sikkerhed på vejene. En revnet eller beskadiget forrude kan have alvorlige konsekvenser, og derfor er det vigtigt at få skiftet den professionelt.

Hvorfor du ikke selv skal skifte forrude

  1. Sikkerhed: En af de vigtigste grunde til at lade professionelle udskifte din forrude er sikkerhed. Forruden spiller en kritisk rolle i bilens opbygning og er med til at styrke karosseriet. Hvis ruden ikke er korrekt monteret, kan det svække bilens struktur og forringe sikkerheden for både føreren og passagererne i tilfælde af en kollision. Professionelle teknikere er trænet til at udføre monteringen korrekt og efter de gældende forskrifter.
  2. Forhindring af lækager: En anden væsentlig årsag til at overlade rudeskift til fagfolk er for at undgå vand- og luftlækager. Hvis forruden ikke er korrekt tætnet, kan vand trænge ind i bilen under regnvejr, hvilket kan forårsage skader på elektriske komponenter og forårsage mug, fugt og rustproblemer. Luftlækager kan også føre til støj og dårlig klimakontrol i bilen. Professionelle teknikere sørger for, at forruden er tæt og korrekt monteret.
  3. Optimalt udsyn: En ubeskadiget forrude er afgørende for førerens udsyn. En lille revne kan forværres under forskellige vejrforhold og blive til et større problem, der kan forringe førerens evne til at se klart ud af ruden. Dette udgør en fare for både føreren og andre trafikanter. Professionelle teknikere sikrer, at den nye forrude er rigtigt limet og monteret.
  4. Lang levetid: Professionel udskiftning af forruden kan også forlænge dens levetid. Professionelle teknikere anvender materialer af høj kvalitet og har adgang til avanceret udstyr og teknikker, der sikrer en korrekt limning og montering. 

Hos Viborg Biglas kan vi skifte din bilrude professionelt og efter gældende forskrifter.

Ring på tlf. 61 71 33 55 eller Book og forespørg en tid her.

rudeskift på bil

Risici ved at have en revnet forrude:

  1. Reduceret sikkerhed: En beskadiget forrude er mindre i stand til at absorbere energi i tilfælde af en kollision, hvilket kan forøge risikoen for alvorlige skader i tilfælde af en ulykke.
  2. Forringet udsyn: Selv små revner eller stenslag kan forværre sig over tid og forringe din evne til at se klart ud af forruden. Dette kan øge risikoen for uheld på vejen.
  3. Ustabilt: Forruden styrker bilens styrke ved kollision.. En revnet forrude kan derfor forringe bilens stabilitet.

Hvordan du kan vedligeholde din forrude

For at forlænge levetiden på din forrude og opretholde din sikkerhed på vejene, kan du med fordel gøre disse ting:

  1. Reparer mindre skader: Hvis du bemærker mindre revner eller stenslag på din forrude, bør du få dem repareret så hurtigt som muligt. Reparation af stenslag er billigere end et rudeskift og kan forhindre, at problemet forværres. Læs også om stenslag her.
  2. Regelmæssig rengøring: Hold din forrude ren og fri for skidt og snavs, da dette kan forringe synligheden og øge risikoen for ridser.

 

Ring til os på tlf. 61 71 33 55 eller Book og forespørg en tid her.

Kontakt os

Ring på tlf. tlf. 61 71 33 55 eller book og forespørg tid her.

Indholdsfortegnelse

Værksted

Viborg Bilglas
info@bilglasgruppen.dk

Farvervej 19A
8800 Viborg
Se rutevejledning i Google Maps

Åbningstider:
Mandag til Torsdag 7.30 – 16.00
Fredag 7.30 – 14.00

Skal jeg ringe til dig?
Vælg service*
Du kan også bestille tid eller få et tilbud
Husk vi samarbejder med alle forsikringsselskaber og du har altid frit værkstedsvalg!