Reparation af stenslag

Stenslag er en almindelig udfordring for bilejere i Danmark. Uanset hvor omhyggelig du er med at køre, kan det være næsten umuligt at undgå stenslag på din forrude. Disse små, men irriterende revner kan forekomme pludseligt og uden varsel. Mens nogle bilister måske vælger at ignorere dem, er det vigtigt at forstå, hvorfor reparation af stenslag er vigtigt.

Konsekvenser af stenslag

Et stenslag opstår, når en lille genstand rammer din bils forrude, det vil typisk være en sten eller grus, der kastes op i forbindelse med trafik på vejene. Selvom det kan se ud som en lille skade, skal man aldrig undervurdere et stenslag. Stenslag kan have flere konsekvenser for din bils sikkerhed og funktionalitet.

For det første kan et stenslag føre til en revne i forruden. Når temperaturen ændrer sig, når du kører, og forruden udsættes for vibrationer, kan dette stenslag forværres og udvikle sig til en større revne. Denne revne kan forstyrre din synsfelt og svække forrudens struktur. I tilfælde af en kollision kan en svækket forrude flække uhensigtsmæssigt, og ikke give tilstrækkelig beskyttelse.

Derudover kan stenslag mindske forrudens styrke, hvilket gør den mere modtagelig for yderligere skader. Når en forrude er beskadiget, kan dens evne til at absorbere stød forringes. Dette øger risikoen for personskade ved kollision og kan desuden påvirke airbag- og sikkerhedssystemets funktion.

Ring på tlf. 61 71 33 55 eller Book og forespørg en tid her.

reparation af stenslag

Tips til dig der har fået stenslag

Når du står over for et stenslag, er det afgørende at reagere hurtigt og tage skaden alvorligt:

 • Reparation: Søg professionel reparation af stenslag hos et specialiseret værksted. Tidlig reparation kan forhindre, at skaden udvikler sig til en større revne.
 • Undgå temperaturændringer: Undgå at udsætte din forrude for pludselige temperaturændringer, da dette kan forværre stenslaget. Undgå f.eks. at tænde varmen eller aircondition på høj styrke, når du har et stenslag.
 • Vær forsigtig med rengøring: Undgå at bruge skrappe kemikalier eller rengøringsmidler på området omkring stenslaget, da dette kan beskadige forruden yderligere. Brug i stedet milde rengøringsmidler.
 • Beskyttelse: Hvis du ikke kan få reparationen udført med det samme, kan du midlertidigt beskytte stenslaget med et stykke klar tape for at forhindre snavs og fugt i at trænge ind i skaden.
 • Kontakt forsikringsselskabet: Hvis dit forsikringsselskab dækker reparation af stenslag, kan du bare kontakte os, så laver vi alt papirarbejdet. Vi samarbejder med alle forsikringsselskaber.
 • Kør med tilstrækkelig afstand: Hold en sikker afstand til forankørende for at mindske risikoen for at blive ramt af små sten eller grus, der kastes op af vejtrafikken.
 • Undgå ujævne veje: Hvis muligt, undgå at køre på ujævne og grusbelagte veje, da dette kan øge risikoen for at få stenslag.
 • Kontroller din forrude regelmæssigt: Inspektion af din forrude for eventuelle stenslag og skader bør være en del af din regelmæssige vedligeholdelsesrutine.

Disse tips kan hjælpe med at minimere skaden fra stenslag og bevare sikkerheden og værdien af din bil. Husk dog, at det bedste er at søge professionel reparation for at forhindre yderligere problemer.

Hvorfor vælge Viborg Bilglas?

 1. Reparation af stenslag i høj kvalitet: Vi bruger avancerede teknikker og godkendte materialer til at udføre reparationer af stenslag. Vores erfarne teknikere undersøger først skaden for at vurdere omfanget. Hvis det er muligt, udfører vi en reparation, der forhindrer, at stenslaget udvikler sig til en større revne.
 2. Bevarelse af forruden: Ved at reparere et stenslag i stedet for at erstatte hele forruden, sparer du tid og penge. Dette er ikke kun bedre for pengepungen, det er også mere bæredygtigt, da det reducerer affald og energiforbrug forbundet med fremstillingen af nye ruder.
 3. Sikkerhed: Din sikkerhed er i højsædet. Vi udfører en korrekt reparation, der styrker forruden og forhindrer yderligere skader. Dette er afgørende for at beskytte dig og dine passagerer i tilfælde af en ulykke.
 4. Forsikring: Vi samarbejder med alle forsikringsselskaber og håndterer alt papirarbejdet. Dette gør processen lettere og mere problemfri for dig, så du kan komme hurtigt videre.

Hvorfor er reparation af stenslag vigtigt?

Reparation af stenslag er vigtig af flere grunde. Først og fremmest handler det om din sikkerhed. En intakt forrude er afgørende for at opretholde bilens struktur og beskytte dig i tilfælde af en ulykke. Hvis en forrude er svækket af et stenslag, kan den ikke udføre sin opgave korrekt, og konsekvenserne kan være fatale.

Derudover handler det også om at bevare din bils værdi. Hvis du ignorerer et stenslag, der udvikler sig til en større revne, kan du ende med at skulle udskifte hele forruden, hvilket er en dyrere og mere tidskrævende proces. Reparation af stenslag er en økonomisk og praktisk måde at forlænge din forrudes levetid samt bevare din bils udseende og værdi.

Reparation af stenslag er også et mere bæredygtigt valg. Ved at reparere skader i stedet for at erstatte en hel rude, hjælper du med at reducere affald og skåne miljøet.

Ring på tlf. 61 71 33 55 for at høre mere, eller Book og forespørg en tid her.

Kontakt os

Ring på tlf. tlf. 61 71 33 55 eller book og forespørg tid her.

Indholdsfortegnelse

Værksted

Viborg Bilglas
info@bilglasgruppen.dk

Farvervej 19A
8800 Viborg
Se rutevejledning i Google Maps

Åbningstider:
Mandag til Torsdag 7.30 – 16.00
Fredag 7.30 – 14.00

Skal jeg ringe til dig?
Vælg service*
Du kan også bestille tid eller få et tilbud
Husk vi samarbejder med alle forsikringsselskaber og du har altid frit værkstedsvalg!